Ненависть до ворога треба збалансувати любов’ю до ближніх – військовий психолог

Ненависть до ворога треба збалансувати любов’ю до ближніх – військовий психолог

Укрінформ
Ненависть до ворога є природною емоцією, не треба намагатися її в собі загасити, але обов’язково слід балансувати її з любов’ю до людей, які вам дорогі.

 Про це заявив соціальний і військовий психолог Олег Покальчук в інтерв’ю «Радіо НВ», передає Укрінформ.

«Ненависть ви ніяк не перетворите (на іншу емоцію – ред.) і нічого з нею не зробите. Її можна збалансувати любов’ю до тих людей, яких ви любите і яких ви хочете захистити. Це єдиний варіант. Чим більше ви ненавидите ворога, тим більше ви повинні любити людей, які вам дорогі», - сказав Покальчук.

Він порадив говорити близьким людям про свою любов "буквально щодня" і повторювати це "максимальну кількість разів". За його словами, «це діючий рецепт, це те, що працює».

Покальчук також зауважив, що ненависть – це природна емоція, а якщо намагатися щось робити з власною природою, то можна собі тільки нашкодити.

Читайте також: Військовий психолог: Головне завдання для мешканців захоплених територій - вижити

«Не чіпайте її, нехай вона перетвориться на холодний практичний вогонь помсти. Подумайте, де ви можете його застосувати у своїй фронтовій діяльності, а фронт у нас абсолютно скрізь», - зазначив соціальний та військовий психолог.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них - зі зв'язаними руками.

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військовими на Київщині, зокрема у Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-