Військовий психолог: Головне завдання для мешканців захоплених територій - вижити

Військовий психолог: Головне завдання для мешканців захоплених територій - вижити

Укрінформ
Мешканці захоплених російськими загарбниками територій фактично є заручниками, тому вони мають робити все для збереження власного життя.

Про це заявив соціальний і військовий психолог Олег Покальчук в інтерв’ю «Радіо НВ», повідомляє Укрінформ.

«Немає універсальних порад, але вони (мешканці захоплених територій – ред.) повинні робити все, щоб вижити, тому що цінність їхнього життя значно важливіша, ніж усе інше», - сказав Покальчук.

Він додав, що захоплення територій подібне до потрапляння в заручники, і саме так це треба сприймати.

«Вони - у полоні. Якщо їх не вбили у перші два дні, значить, у них є шанс вижити. За цей шанс треба триматися, але так, щоб потім не було соромно», - зауважив психолог.

За його словами, посадові особи на захоплених територіях не повинні йти на співпрацю з окупантами, але необхідно шукати для себе безпечну нішу. .

«Тут є варіанти компромісів. Наприклад : «Давайте замість того, щоб бігати з російським прапором, я підмету вулицю». Це, власне, такий протокол переговорів заручників з терористами», - зазначив Покальчук.

Читайте також: Олег Покальчук: Відповіді на запитання, породжені війною

Як повідомляв Укрінформ, керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив у понеділок, 4 квітня, що російські загарбники готуються до величезного прориву на Луганщині, і звернувся до мешканців регіону з проханням усім евакуюватися, тому що ворог «буде просто знищувати все на своєму шляху».

24 лютого президент рф путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-