Зеленський: Нам ніхто не подарує мир – ми можемо лише вибороти його

Зеленський: Нам ніхто не подарує мир – ми можемо лише вибороти його

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що ніхто не подарує українцям мир, тому ми можемо лише вибороти його.

Відповідну заяву він зробив під час відеозвернення в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минув ще один день нашої оборони. Ще один день із багатьох, які поступово, тяжко, але неухильно наближають нас до миру. До миру, який ніхто нам не подарує. Маємо усвідомлювати це дуже чітко з вами. Бо немає у світі таких суб'єктів, які здатні зупиняти війни й дарувати мир", - сказав він.

У цьому контексті Глава Української держави констатував, що глобальна архітектура безпеки виявилась неспроможною.

"Мир для нас не буде і наслідком якихось рішень ворога десь у москві. Не треба плекати порожніх надій, що вони просто підуть із нашої землі. Ми можемо тільки вибороти мир. Можемо здобути його в тяжких боях і паралельно – на перемовинах, і паралельно – у щоденній енергійній праці», - наголосив Президент.

Він підкреслив, що кожен і кожна з українців мають продовжувати робити все, що можуть для підтримки ЗСУ, для збереження й розвитку економічної активності в Україні – настільки, наскільки це зараз можливо, для підтримки всіх громадян.

Зеленський закликав українців підтримувати один одного і допомагати один одному.

«Коли народ захищається у війні на знищення, коли стоїть питання про життя або смерть мільйонів, немає неважливих речей. Немає неважливих моментів. Усе має значення. І кожен може внести свою лепту в перемогу всіх. Хтось – зі зброєю в руках. Хтось – на роботі. А хтось – теплим словом і допомогою в потрібний момент», - додав Президент.

Зеленський зазначив, що завдяки щирій і постійній підтримці одне одного, завдяки згуртованості та увазі до ближнього можна пройти найскладніші випробування і вигнати ворога, який набагато більший.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-