У Мін’юсті роз’яснили правила виїзду за кордон водіїв призовного віку

У Мін’юсті роз’яснили правила виїзду за кордон водіїв призовного віку

Укрінформ
Міністерство юстиції надало роз’яснення щодо виїзду за кордон водіїв призовного віку в умовах воєнного стану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці міністерства у Фейсбуці.

“У зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні, заборонено виїзд за межі країни чоловіків віком від 18 до 60 років. Виняток зроблено для деяких категорій громадян, а також водіїв, які здійснюють вантажоперевезення”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема зазначається, що згідно з постановою Уряду № 194 від 3 березня 2022, дозвіл на перетин кордону може бути наданий лише військовозобов’язаним водіям, які здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також медичних вантажів та вантажів гуманітарної допомоги та працівникам підприємств залізничного транспорту, які забезпечують функціонування та безперебійну роботу залізниці.

Повідомляється, що згідно з пунктом 7 згаданої вище постанови, рішення про бронювання військовозобов’язаних водіїв ухвалюють Міністерство інфраструктури України та обласні військові адміністрації або Київська міська військова адміністрація.

Звернутися можна до будь-якого з цих органів.

Як повідомлялося, у зв’язку із запровадженням воєнного стану тимчасово обмежено виїзд з України чоловіків віком від 18 до 60 років.

20 березня 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження строку дії воєнного стану в Україні з 26 березня на 30 діб.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення до України.

Фото з сайту https://www.ukrmilitary.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-