ВР ухвалила закон про додаткові підстави для звільнення від мобілізації

ВР ухвалила закон про додаткові підстави для звільнення від мобілізації

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до законодавства, які дозволяють звільняти від військової служби певні категорії громадян.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо звільнення від військової служби деяких категорій громадян» проголосували 317 народних депутатів.

Згідно з пояснювальною запискою, встановлюються такі додаткові підстави для звільнення з військової служби під час воєнного стану: вагітність; перебування у відпустці для догляду за дитиною; звільнення одного з подружжя, якщо обоє проходять військову службу і мають неповнолітню дитину (дітей); виховання неповнолітньої дитини (дітей) самостійно.

Крім того, передбачається надати жінкам та чоловікам, які мають неповнолітню дитину (дітей) і чоловіка (дружину), який проходить військову службу, право на відстрочку від призову за мобілізацією та на строкову службу.

За словами авторів документа, до сьогодні мали право на звільнення від військової служби у зв’язку з загальною мобілізацією лише особи, які досягли граничного віку перебування на військовій службі (60 років, для вищого офіцерського складу — 64), непридатні до військової служби з виключенням їх з військового обліку та ті, щодо яких набрав законної сили обвинувальний вирок суду, яким призначено покарання у виді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання.

Кабінету Міністрів доручено вжити заходів щодо приведення у відповідність до закону підзаконних нормативно-правових актів.

Закон набирає чинності з дня його опублікування.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-