Рада ухвалила закон про реабілітацію постраждалих під час війни росії проти України

Рада ухвалила закон про реабілітацію постраждалих під час війни росії проти України

Укрінформ
Верховна Рада врегулювала забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб, які під час служби, трудової та іншої діяльності, а також внаслідок проживання на відповідній території, отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок збройної агресії рф.

За відповідний закон № 7210 проголосували 318 народних депутатів, повідомляє Укрінформ з посиланням на дані народного депутата із фракції "Голос" Ярослава Железняка.

Як зазначається у пояснювальній записці до документа, поширено дію закону ,,Про внесення змін до Закону України ,,Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні” на осіб, які після оголошення воєнного стану під час служби, трудової та іншої діяльності, а також внаслідок проживання на відповідній території, отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок збройної агресії рф, за умови, якщо такими особами не вчинено кримінальних правопорушень, у частині забезпечення їх медичними виробами та іншими засобами, допоміжними засобами реабілітації на підставі висновків лікарсько-консультативних комісій закладів охорони здоров’я чи рішень військово-лікарських комісій незалежно від встановлення їм інвалідності.

Закон передбачає, що на період дії воєнного стану надається також право вибору таким особам отримувати реабілітаційну допомогу згідно з законодавством України.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ.

В Україні оголошено воєнний стан.

На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України, ЗСУ та Сили територіальної оборони зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-