Понад 1,8 тисячі чоловіків призовного віку намагалися незаконно виїхати з України

Понад 1,8 тисячі чоловіків призовного віку намагалися незаконно виїхати з України

Укрінформ
Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну прикордонники і Державне бюро розслідувань завадили незаконному перетину кордону понад 1800 чоловіків призовного віку.

Про це повідомила на брифінгу радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян, передає кореспондент Укрінформу.

«Так, з початку активної фази бойових дій росії проти України та у відповідності до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» Держприкордонслужба за сприяння ДБР завадили незаконному перетину кордону більше 1800 чоловіків призовного віку», - поінформувала вона.

За її словами, факти організації каналів переправлення чоловіків через кордон зафіксували минулої доби у Вінницькій, Чернівецькій, Одеській та Львівській областях.

Зокрема, як зазначила Сапьян, на Вінниччині місцеві жителі організували схему переправлення за кордон чоловіків призовного віку під виглядом волонтерів, і за кожного псевдоволонтера фігуранти вимагали від 10 до 12 тисяч доларів.

Крім того, вона повідомила, ДБР продовжує розслідування у кримінальних провадженнях за фактами держзради та колабораційної діяльності.

«Станом на 31 березня вже зареєстровано більше 350 таких кримінальних проваджень, із яких більше 210 – щодо державної зради та колабораціонізму. За минулу добу працівники ДБР відкрили 3 кримінальні провадження та оголосили 4 підозри за статтею «колабораційна діяльність», - зазначила Сапьян.

За її інформацією, зокрема, працівники ДБР розпочали досудове розслідування за частиною 7 статті 111-1 ККУ «колабораційна діяльність» щодо кількох працівників Державної кримінально-виконавчої служби Мангушського відділу у Маріупольському районі Донеччини, які перейшли на бік ворога та зайняли посади у псевдооохоронних органах російської загарбницької влади.

За іншими кримінальними провадженнями було оголошено про підозру у колабораційній діяльності 4 співробітникам правоохоронних органів, які також перейшли на бік ворога та розпочали співпрацювати із представниками загарбників.

Як повідомлялося, ДБР ініціювало націоналізацію майна комерсантів з росії та білорусі на більше 260 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-