Снайпер Олена Білозерська спростувала повідомлення росЗМІ про свою загибель

Снайпер Олена Білозерська спростувала повідомлення росЗМІ про свою загибель

Укрінформ
Українська журналістка, снайпер, офіцер ЗСУ Олена Білозерська спростувала повідомлення російських ЗМІ про свою загибель.

Про це вона написала у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Кажуть, це добра прикмета і я тепер житиму довго. А взагалі-то ситуація сумна, бо вороги зняли на відео тіло якоїсь жінки, вдягненої в цивільне, і заявили, що це відомий снайпер, і скоріше за все, Білозерська. Хто та загибла, невідомо. Схоже, що мирна мешканка», - зазначила Білозерська.

Вона додала, що з тимчасово окупованої території загарбники силоміць вивезли до Росії її добру знайому, яка має проукраїнську позицію.

Раніше військовий блогер офіцер ЗСУ Анатолій Штефан повідомив, що ЗСУ взяли в полон снайпера «Багіру» з ОРДЛО, яка розстрілювала українських полонених у 2014 році. За його інформацією, поранену «Багіру» «покинули свої ж помирати під час бою».

Українська журналістка Олена Білозерська з 2014 року брала участь у російсько-українській війні як снайпер. З жовтня 2018 р. є офіцером ЗСУ.

У 2011 році в межах розслідування кримінальної справи щодо підпалу громадської приймальні "Партії регіонів" у Печерському районі квартиру Білозерської обшукали. У міліції заявили, що блогерка "може бути причетною до розповсюдження відеозйомки підпалу мережею Інтернет".

Тодішні дії влади засудили Комітет визволення політв'язнів та організація «Репортери без кордонів», а Українська Гельсінська спілка з прав людини включила «Справу Олени Білозерської» у звіт «Переслідування громадянського суспільства в Україні в 2011 році».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-