Зеленський: Народ піднявся, щоб вибороти мир

Зеленський: Народ піднявся, щоб вибороти мир

Укрінформ
Українці бʼються у війні, якої не хотіли, зі зброєю в руках і голіруч.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський у зверненні до глядачів міжнародного благодійного концерту на підтримку України Save Ukraine — #StopWar, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Один місяць минув – а ми бʼємося. У війні, якої ми не хотіли. Зі зброєю в руках і голіруч. Народ піднявся, щоб вибороти мир. Щоб мільйони людей могли повернутися і жити. Жити, як раніше. Жити вільними разом з вами. З усіма, хто за Україну, за мир", - заявив Зеленський.

За його словами, наразі світ має один вибір: зберегти Україну та свободу у всьому світі. Він також закликав забезпечити зброєю Україну, передусім літаками.

Глава держави наголосив, що крім цього потрібно посилити санкції проти росії, зокрема щодо нафти з рф, російських банків та транспорту.

Президент також закликав глядачів марафону залишатися людяними та допомагати українським переселенцям.

Він підкреслив, що необхідно врятувати громадян із заблокованих міст, для чого потрібні гуманітарні коридори, припинення вогню і повне виведення російських військ.

Як повідомляв Укрінформ, на базі польського телеканалу TVP 27 березня відбувся міжнародний благодійний концерт-телемарафон Save Ukraine — #StopWar, який транслювали телеканали близько 20 країн.

Під час двогодинного ефіру музиканти, митці, громадські активісти, лідери думок, актори, художники, спортсмени, волонтери з усієї планети виступали на підтримку України. Водночас відбувався збір коштів на розв'язання найбільших гуманітарних проблем, спричинених повномасштабним вторгненням рф на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-