Що робити при фосфорному бомбардуванні - поліція дала поради

Що робити при фосфорному бомбардуванні - поліція дала поради

Укрінформ
Загарбники останні кілька днів використовують заборонені фосфорні бомби, а білий фосфор, яким загарбники бомблять мирне населення в українських містах та селах, викликає важкі опіки.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі поінформувала Патрульна поліція України.

Уточнюється, що фосфор є самозаймистою речовиною, що починає горіти при першому ж контакті з повітрям, і, коли потрапляє на шкіру та одяг, він одразу ж прилипає і продовжує горіти.

«Що робити при фосфорному бомбардуванні? Не торкайтеся руками частинок фосфору на шкірі або на одязі. За можливості занурте пошкоджену частину тіла у воду. Або рясно поливайте або змочуйте водою шкіру та одяг там, де є краплі фосфору. Обережно зніміть одяг. Краще робіть це прямо у воді або продовжуйте поливати уражені ділянки водою», - поінформували правоохоронці.

Зазначається, що у воді фосфор не горить, також варто використовувати пінцет або щось, чим можна зняти фосфор та обпалені частини одягу.

«Обробіть рану содовим розчином. Він готується просто: на 1 склянку води потрібно додати 1 чайну ложку соди. На рану, яка утворилася від горіння фосфору, накладіть вологу пов'язку. Та змочуйте її содовим розчином. Ні в якому разі не використовуйте вату та перекис водню! Коли перекис розпадається, утворюється вода та кисень. Кисень викликає загоряння фосфору», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що якщо людина, яка отримала фосфорні опіки, знаходиться у свідомості, необхідно дати їй будь-які знеболювальні та заспокійливі препарати.

Наголошується, що при горінні фосфор також виділяє отруйні пари, і для виведення токсичних речовин з організму варто прийняти будь-який сорбент.

«Пийте багато води, також можна вживати молоко та лужну негазовану воду», - уточнюється у повідомленні патрульних.

З 24 лютого російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-