Рада ухвалила законопроєкт щодо оновлення системи соціального захисту ветеранів та їхніх сімей

Рада ухвалила законопроєкт щодо оновлення системи соціального захисту ветеранів та їхніх сімей

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому законопроєкт, що передбачає проведення в Україні комплексного огляду та оновлення системи соціального захисту ветеранів війни, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства у справах ветеранів.

«Парламент сьогодні ухвалив дійсно важливий і потрібний закон. Фахівці Мінветеранів разом з профільними міністерствами та відомствам й надалі працюватимуть над розробкою відповідних нормативних актів, щоб після закінчення воєнних дій якнайшвидше приступити до проведення комплексного огляду та на основі його висновків напрацювати зміни до чинного законодавства для надання актуальних пільг та гарантій ветеранам, членам їхнім сімей та родинам полеглих Воїнів», – зазначила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

Зокрема, чинний закон доповнено новими статтями щодо визначення державної політики соціального захисту ветеранів війни, її формування та реалізації, а також щодо визначень системи соціального захисту ветеранів війни.

Відтак, комплексний огляд системи соціального захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей в Україні буде проводитись раз на три роки. Також такий огляд буде проведений після закінчення воєнних дій, що дозволить актуалізувати норми законодавства щодо статусів, соціальних пільг та гарантій відповідно до сьогоднішніх реалій.

Крім того, ухвалений законопроєкт приводить чинне законодавство у відповідність із новими статусами, які були введені Законом України №2121 від 15 березня 2022 року, а саме – члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, члени сімей загиблих (померлих) захисників та захисниць України.

За відповідний законопроєкт проголосували 354 народних депутати.

Як повідомлялося, Міністерство у справах ветеранів України та Український ветеранський фонд запустили Telegram-бот для ветеранів, членів їхніх родин, сімей загиблих захисників та добровольців територіальної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-