Ворог обстріляв 139 лікарень, 10 треба відбудовувати з нуля – Ляшко

Ворог обстріляв 139 лікарень, 10 треба відбудовувати з нуля – Ляшко

Укрінформ
З початку широкомасштабної війни в Україні, станом на сьогодні, російські окупанти обстріляли 139 лікарень, 10 знищено вщент.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав під час телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Ворог обстріляв уже 139 лікарень, 10 лікарень знищено повністю, там уже не можна надавати медичну допомогу, і ці лікарні будуть відбудовуватися з нуля. Це буде нове будівництво, яке, маю надію, розпочнеться якомога швидше», - зазначив Ляшко.

Водночас він додав, що лікарні забезпечені усім необхідним.

«Ми повинні розуміти, що ми в умовах війни, і не скрізь однаково можна підвезти необхідні лікарські засоби, медичні вироби, оскільки весь час тривають бойові дії і порушені логістичні маршрути. Все це коригується майже щогодини, коли виїжджає той чи інший автомобіль. Але те, що ми сьогодні відмічаємо, - що у нас медичні працівники, лікарні безперебійно працюють і надають медичну допомогу там, де це можливо», - розповів Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, російські військові, порушуючи численні міжнародні конвенції, здійснюють напади на медичні заклади. Станом на 21 березня, вбито шістьох українських медиків, ще 16 отримали поранення. Обстріляно 135 лікарень, дев'ять з яких зруйновано вщент. Також під обстріли потрапили 43 автомобілі швидкої допомоги.

З 24 лютого триває російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-