У польових шпиталях надають допомогу більш як півтори сотні іноземних медиків

У польових шпиталях надають допомогу більш як півтори сотні іноземних медиків

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я для допомоги українським лікарям долучило понад півтори сотні іноземних медиків. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав під час телемарафону міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Сьогодні ми залучили до роботи в Україні 155 іноземних медичних працівників. Наразі розгорнули два польових шпиталі, на підході розгортання третього шпиталю для того, щоб надавати медичну допомогу всім, хто її потребує, в більш безпечному місці, там, де немає активних бойових дій», - повідомив Ляшко.

Він додав також, що відпрацьований гуманітарний коридор з країнами Європейського Союзу, куди МОЗ госпіталізує насамперед дітей з онкологічними хворобами .

«Вже 309 дітей було направлено, 6 гуманітарних коридорів було організовано, і ці дітки отримують медичну допомогу в клініках Європейського Союзу», - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Спільно з офісом першої леді, станом на 21 березня, за кордон відправили на лікування шість конвоїв з онкохворими дітьми, понад 300 дітей отримують лікування за межами України - у США, Канаді та інших країнах.

З 24 лютого триває російське вторгнення до України. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-