Ворожі коригувальники можуть пропонувати «допомогу» із вибитими шибками

Ворожі коригувальники можуть пропонувати «допомогу» із вибитими шибками

Укрінформ
Невідомий "добродій", який у соцмережах пропонує безкоштовно допомогти із заміною вибитих шибок, може виявитися ворожим коригувальником.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та протидії дезінформації повідомляє у Телеграмі.

"Важлива інформація! Ворожі коригувальники можуть вдаватися до нових підступів. Якщо ви бачите в соціальних мережах допис про Ігоря чи Івана, якого особисто не знаєте, але він пропонує безкоштовно допомогти з заміною вибитих шибок, то будьте уважні та перевіряйте інформацію. При цьому "добродій"‎ може задавати безліч питань про ваш будинок та все що поруч. Це може бути коригувальник ворога! Будьте обережні і не допомагайте окупантам нищити українські міста", - наголосили у Центрі.

к повідомляв Укрінформ, Національна спілка журналістів України закликала медіа і блогерів максимально відповідально ставитися до інформації, адже у погоні за "гарячими" новинами вони можуть подавати потрібну ворогу інформацію.

Так, до НСЖУ надходять повідомлення про те, що в одній із областей медіа оприлюднює відеоролики про те, що нібито ворог потрапив у засідку до мирного населення. Після цього по конкретному населеному пункту починаються обстріли.

Крім того, телеграм-канали всеукраїнських ЗМІ або окремих блогерів чи громадських діячів після ворожих обстрілів публікують точні координати обʼєктів влучення. Називаючи точні адреси обстріляних будинків, вони можуть виступати "коригувальниками вогню" для російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-