Українцям нагадали правила особистої кібербезпеки

Українцям нагадали правила особистої кібербезпеки

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України нагадує правила особистої кібербезпеки.

Як передає Укрінформ, правила опублікувала пресслужба центру у Телеграмі.

Зазначається, що в першу чергу потрібно звертати увагу на посилання та розширення файлів, які намагаєтесь відкрити.

Для того, щоб персональною інформацією не скористався ворог та жоден інтернет-шахрай під час оплати в інтернеті потрібно звертати увагу на електронну адресу: «https://» - безпечне посилання, «http://» - небезпечне.

Крім цього, не можна відкривати на пристроях вкладення (додатки) підозрілих листів, що мають такі розширення, як «.exe», «.bat», «.cmd», «.vbs», «.docm», «.xlsm» тощо.

У центрі наголошують, що безкоштовне підключення до Wi-Fi у публічних місцях часто відбувається без введення паролів, що робить ваш пристрій вразливим для зламу. Важливо вимикати функцію «Автоматичне підключення до Wi-Fi»

"Також сподіваємось, ви вже забули про такі російські сервіси, як «Yandex.ru», «Mail.ru». Вони несуть загрозу не лише вашим електронним пристроям, а й інформаційному полю України", - підкреслюють у центрі.

Як повідомляв Укрінформ, державний центр кіберзахисту Держспецзв'язку та урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA допоможуть створити ешелоновані систем кіберзахисту ІТ-інфраструктур для установ та організацій усіх форм власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-