Зеленський підписав закон щодо відновлювальних робіт із ліквідації наслідків бойових дій

Зеленський підписав закон щодо відновлювальних робіт із ліквідації наслідків бойових дій

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо врегулювання та спрощення проведення відновлювальних робіт з ліквідації наслідків бойових дій, здійснення природоохоронних заходів, забезпечення прав суб’єктів господарювання у сфері користування надрами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Верховна Рада України.

Так, закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності у сфері довкілля та щодо цивільного захисту на період дії воєнного стану №2132-IX (реєстр. №7144) визначає додаткові завдання єдиної державної системи цивільного захисту у відбудовний період після закінчення воєнних дій, а саме:

- уточнює повноваження Кабінету Міністрів України, зокрема щодо затвердження щорічного плану основних заходів цивільного захисту України, включаючи заходи у відбудовний період після закінчення воєнних дій;

- визначає зміст та строки здійснення відновлювальних робіт з ліквідації наслідків воєнних дій під час дії воєнного стану;

- визначає, що під час дії воєнного стану та у відбудовний період після закінчення воєнних дій не підлягають оцінці впливу на довкілля відновлювальні роботи з ліквідації наслідків збройної агресії та бойових дій;

- відносить до повноважень військових адміністрацій населених пунктів на відповідній території «надання дозволів на користування надрами (окрім нафти й газу) відповідно до переліку та порядку, затвердженого Кабінетом Міністрів України, для забезпечення обороноздатності держави, строком не більше одного року».

З 24 лютого триває масштабне російське вторгнення в Україну. Агресор обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про продовження строку дії воєнного часу в Україні з 26 березня на 30 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-