Зеленський підписав зміни до закону про статус ветеранів війни й гарантії їх соцзахисту

Зеленський підписав зміни до закону про статус ветеранів війни й гарантії їх соцзахисту

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав Закон, яким розширено коло осіб, віднесених до учасників бойових дій та до осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Зокрема, підписано Закон "Про внесення змін до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” щодо уточнення норм, що врегульовують питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників та Захисниць України" №2121-IX (реєстр. №7151).

Цим законом розширено коло осіб, віднесених до учасників бойових дій та до осіб з інвалідністю внаслідок війни, доповнивши їх:

- добровольцями Сил територіальної оборони Збройних Сил України;

- особами, які увійшли у склад добровольчого формування територіальної громади та особи, які увійшли до складу громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону відповідно до Закону України «Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону»;

- особами, які брали участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України.

Крім того, глава держави підписав закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо осіб з інвалідністю №2122-IX (реєстр. №7140-1). Цей документ спрощує звільнення від військової служби осіб з інвалідністю І та ІІ груп та осіб, які доглядають за такими особами з інвалідністю і хворими дітьми.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-