Близько 1,5 мільйона українських дітей стали біженцями через вторгнення росії - ООН

Близько 1,5 мільйона українських дітей стали біженцями через вторгнення росії - ООН

Укрінформ
З початку широкомасштабного російського вторгнення близько 1,5 мільйона дітей покинули Україну, деякі з них ризикують стати жертвами торгівлі людьми.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

«Війна в Україні призводить до масового переміщення та потоків біженців – умов, які можуть призвести до значного сплеску торгівлі людьми та гострої кризи із захисту дітей», – сказав Афшан Хан, регіональний директор ЮНІСЕФ у Європі та Центральній Азії.

За його словами, діти-біженці вкрай уразливі, вони можуть бути відокремлені від своїх родин, їм може загрожувати експлуатація та торгівля. Тому необхідно, щоб уряди в регіоні активізувалися та вжили заходів для їхньої безпеки.

У період від 24 лютого до 7 березня ЮНІСЕФ повідомив, що виявив понад 500 дітей без супроводу, які перетнули кордон з України в Румунію. Загальна кількість дітей без супроводу, які перетинають сусідні кордони, ймовірно, набагато вища, вважають в організації.

Щоб посилити захист, ООН і волонтери створили інформаційні центри в сусідніх країнах, таких як Польща, названі Blue Dots, для надання основних послуг для сімей.

ЮНІСЕФ також закликає уряди країн-сусідів України посилити перевірку захисту дітей на кордонах і в ключових районах, таких як залізничні вокзали, через які проходять біженці.

«Крім того, ЮНІСЕФ закликає уряди покращити транскордонне співробітництво та обмін знаннями між прикордонниками, правоохоронними органами та органами захисту дітей, а також швидко виявляти розлучених з батьками дітей, впроваджувати процедури розшуку сімей та возз’єднання дітей, позбавлених батьківського піклування», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

За даними ООН, з України виїхали понад 3,1 мільйона осіб з початку вторгнення рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-