До Німеччини прибули вже близько 208 тисяч українських біженців

До Німеччини прибули вже близько 208 тисяч українських біженців

Фото
Укрінформ
З початку нового етапу російсько-української війни в Україні до Німеччини прибуло вже майже 208 тисяч біженців, переважно дітей і жінок.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані Федеральної поліції.

За офіційними даними, в республіці перебувають 207 742 особи, але реальна цифра може бути як більшою, так і меншою, адже перевірки на внутрішніх кордонах ЄС не здійснюються, а процес реєстрації, а відтак надання допомоги та вирішення соціальних питань, остаточно не вдосконалений. Розрахунки проводяться переважно на підставі перевірок у громадському транспорті, яким людей доправляють у німецькі міста.

Не пророблено до кінця також систему розподілу між федеральними землями.

Федеральне міністерство внутрішніх справ (ВМІ) тим часом запустило портал допомоги Germany4Ukraine.de чотирма мовами. Це інформаційна платформа для біженців із України, завдяки якій вони отримують надійне джерело перевіреної інформації з основними рекомендаціями щодо перших кроків після прибуття до ФРН.

Як повідомляв Укрінформ, після початку масштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого на територію Австрії прибули 164 тис. українців, з яких 80% поїхали далі, а близько 30 тис. осіб бажають лишитися в країні.

Фото Ольги Танасійчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-