Як діяти українцям у разі виявлення диверсантів

Як діяти українцям у разі виявлення диверсантів

Укрінформ
Перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін розповів, як поводитися громадянам у разі виявлення представників диверсійно-розвідувальних груп (ДРГ).

Відповідні поради та рекомендації він озвучив у ефірі єдиного телетемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Людині варто не піддавати себе загрозі. Оскільки, якщо дійсно ідеться про члена диверсійно-розвідувальної групи, то ми чудово розміємо, що ця людина може пройти і спеціальну підготовку, і просто в будь-який момент знешкодити небажаного свідка певної незручної для нього ситуації”, - розповів Єнін.

Він наголосив, що громадянину варто зберігати спокій, дистанціюватися від місця, від цієї особи і просто повідомити правохоронні органи.

“При цьому зазначене повідомлення має бути максимально конкретне. Якщо є змога - надати фото чи відео у підтведження зазначеної інформації. Це значно спростило б правоохоронцям їхню роботу. І за жодних умов не піддавати своє життя і здоров’я додатковим ризикам. Знешкодженням ДРГ мають займатися відповідні професіонали”, - наголосив урядовець.

За його словами, є певні ознаки, які характеризують члена ДРГ.

“Це люди, які часто погано орієнтуються на місцевості, це люди, які досить часто взагалі не володіють українською мовою, ці люди не зовсім типово вдягнені, мають зброю і при цьому незрозуміла їхня приналежність до підрозлідів чи то Збройних сил, чи то територіальної оборони. Вони можуть виходити з напівпідвальних приміщень чи вилазити з каналізаційних люків. Одним словом - те, що є нетиповим, те, що викликає питання”, - пояснив перший заступник міністра МВС.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський розповів, що Національна поліція щодня отримує сотні повідомлень громадян про виявлення диверсійних груп або ворожої агентури по усій Україні.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-