Завдяки гумкоридорам удалося врятувати понад 180 тисяч українців - Президент

Завдяки гумкоридорам удалося врятувати понад 180 тисяч українців - Президент

Відео
Укрінформ
18 березня з блокадного Маріуполя вивезено 9 тисяч людей, а загалом за час роботи гуманітарних коридорів у різних регіонах врятовано понад 180 тисяч українців.

Про це у відеозверненні сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ

"Сьогодні (18 березня – ред.) в Україні працювало сім гуманітарних коридорів. Шість – у Сумській області, один – на Донеччині. З блокадного Маріуполя вдалося вивезти понад 9 тисяч людей. Загалом за час роботи гуманітарних коридорів вже врятовано понад 180 тисяч українців. Доставлені сотні тонн найнеобхідніших продуктів", - сказав Зеленський.

Президент нагадав, що триває рятувальна операція по визволенню людей з-під завалів зруйнованого в Маріуполі драмтеатру. На поверхні вже понад 130 людей, є тяжко поранені, втім інформації про загиблих поки немає.

Глава держави наголосив, що зараз російські війська на більшості напрямків блокують постачання гуманітарних вантажів до оточених міст.

"Це абсолютно свідома тактика. Вони мають чіткий наказ – зробити абсолютно все, щоб гуманітарна катастрофа в українських містах перетворилася на "аргумент" для українців співпрацювати з окупантами. Це воєнний злочин. Вони за це будуь відповідати. 100%. Кожен російський діяч, який віддає такі накази, і кожен російський солдат, який виконує такі накази, буде встановлений. І отримає примусовий квиток в один кінець у Гаагу. У місто, де розташований Міжнародний кримінальний суд", - сказав Зеленський.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора.

Міжнародний суд ООН 16 березня зобов’язав рф негайно припинити вторгнення в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-