До рф негативно ставляться 88% українців

До рф негативно ставляться 88% українців

Опитування
Укрінформ
88% українців заявили, що негативно ставляться до росії.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в результатах опитування Gradus Research.

“Ставлення українців до північного сусіда різко погіршилося — станом на 1 березня 81% опитаних визначили його як “негативне”, а на 8 березня — 88%”, - повідомляється у результатах.

Водночас результати опитування, проведеного 8 березня, свідчать, що у 7% респондентів ставлення до росії не змінилося, у 1% - покращилося, а 5% - важко відповісти.

“Повномасштабне вторгнення Росії стало головною причиною стресу, в основному через турбування про безпеку близьких. Друга за розповсюдженістю причина нервування — усвідомлення ризику загинути під час бойових дій. Що цікаво, розподіл емоцій, які відчувають українці у зв’язку із ситуацією, за тиждень не змінився — на першому місці залишається гнів (62%), і він набагато випереджає напруження, страх і розчарування, що слідують за ним. Також більшість населення країни (86%) відчуває згуртованість”, - ідеться в оприлюднених результатах.

Окрім того, під час опитування другої хвилі, зросла до 49% частка респондентів, які вважають, що у війні російської федерації проти України винні всі разом - народ, керівництво та еліти рф. Під час опитування першої хвилі у період 28 лютого - 1 березня такої думки дотримувалися 40% респондентів.

Водночас зменшилася до 40% частка респондентів, які вважають винними у війні рф проти України керівництво росії. (Під час першої хвилі опитування так вважали 46% респондентів).

Опитування проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Онлайн-панель Gradus відображає структуру населення міст з кількістю мешканців понад 50 тисяч у віці 18-60 років за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном. Період проведення поля: перша хвиля — 28 лютого-1 березня 2022 року, друга хвиля — 8 березня. Розмір вибірки: перша хвиля — 2144 респондентів, друга — 1743 респонденти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-