Під час активних бойових дій загинули 17 рятувальників, один перебуває в полоні

Під час активних бойових дій загинули 17 рятувальників, один перебуває в полоні

Укрінформ
Під час активних бойових дій загинули 17 рятувальників, один досі перебуває в полоні російських загарбників.

Про це в Медіацентрі Україна заявив полковник служби ДСНС Геннадій Герасимчук, передає Укрінформ.

«На жаль, внаслідок ведення бойових дій серед особового складу ДСНС є втрати. 17 осіб загинуло, 32 травмовано та одна особа знаходиться у полоні – це капітан, який ще 11 березня у смт Гостомель брав участь в евакуаційних заходах мирного населення», - сказав Герасимчук.

На даний час до виконання завдань за призначенням на цілодобовому чергуванні перебуває 14 тисяч осіб та 3 тисячі одиниць спеціальної пожежно-рятувальної техніки ДСНС.

Читайте також: Від рук російських загарбників постраждали щонайменше 35 журналістів, загинули троє

Герасимчук розповів, що з початку війни підрозділи ДСНС виїздили на виклики близько 12 тисяч разів, у тому числі понад 5 тисяч виїздів - на ліквідацію наслідків обстрілів російськими військами населених пунктів та об’єктів цивільної інфраструктури.

«За цей час фахівці ДСНС врятували 688 осіб. Піротехніки знешкодили 2 тис. 471 ВНП та 175 кг вибухової речовини, у тому числі 379 авіаційних бомб, обстежили та очистили територію площею 18,01 га», - зазначив Герасимчук.

В ДСНС також повідомили, що на пунктах пропуску на державному кордоні у Закарпатській, Волинській, Львівській та Чернівецькій областях ДСНС у співпраці з Червоним Хрестом України та органами місцевої влади протягом доби надали допомогу понад трьом тисячам громадян.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

12 березня віцепрем’єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявляла, що російські загарбники захопили в полон працівника ДСНС Олексія Данченка, який супроводжував українські евакуаційні автобуси з Гостомелю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-