Від початку війни з України виїхали майже три мільйони людей - ООН

Від початку війни з України виїхали майже три мільйони людей - ООН

Укрінформ
З 24 лютого, від початку війни рф проти України, з країни виїхали майже 3 мільйони українців, кордон з Польщею перетнули майже 2 мільйонів громадян.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на дані, оприлюднені Управлінням Верховного комісара ООН у справах біженців.

Як вказується, з 24 лютого кордон з Польщею перетнули 1 808 436 громадян України, з Румунією - 453 432, Молдовою - 337 215, Угорщиною - 263 888, Словаччиною - 213 000, рф - 142 994, білоруссю - 1 475.

Загальне число тих, хто перетнув кордони України для виїзду становило 2 969 600 громадян.

Зазначається, що дані про прибуття в країни Шенгену (Угорщина, Польща, Словаччина), які межують з Україною, позначають лише перетин кордону з країною, але велика кількість людей згодом переїхала в інші країни.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія з початку війни оформила візи з дозволом на проживання у країні вже 4 000 українських біженців. Австрія прийме в себе 2 000 вимушених переселенців з України, які наразі знаходяться на території Молдови.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-