Ворог поширює фейки про українських захисників, щоб спровокувати сутички - СБУ

Ворог поширює фейки про українських захисників, щоб спровокувати сутички - СБУ

Укрінформ
Ворог поширює фейкові звинувачення у державній зраді проти українських правоохоронців і військових, щоб спровокувати між ними сутички та стрілянину.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

"Російські окупанти не можуть перемогти українських військових у бою, тож усе частіше діють підступними методами. Зокрема зафіксовано випадки, коли в інформаційне поле спеціально вкидаються дані про нібито зрадників і диверсантів, публікуються їхні прізвища, номера авто - із закликом негайно затримати", - ідеться в повідомленні.

Часто такі вкиди спрямовані проти співробітників силових структур та військових. Мета цього - посіяти розбрат і спровокувати сутички та стрілянину між захисниками України.

СБУ закликає громадян вкрай уважно ставитися до поширення неперевіреної інформації, особливо анонімної, а представників правоохоронних структур і територіальної оборони - ретельно перевіряти отримані дані.

За появи відомостей про диверсійно-розвідувальну групу слід насамперед повідомляти правоохоронців. При цьому бажано зазначати контактний номер телефона, щоб інформацію можна було швидко перевірити та вжити необхідних заходів.

Також інформацію можна надсилати на офіційний чат-бот @stop_russian_war_bot. Вона буде перевірена.

Як повідомляв Укрінформ, працівники Центру протидії дезінформації при РНБО України знайшли в соцмережах окупантів навчальні матеріали щодо створення фейків проти України. Зокрема у знайденій статті чітко наводиться, як дезінформувати людей і пояснюється той чи інший прийом, посилаючись на знання "української психології".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-