Центр протидії дезінформації показав, як окупанти створюють фейки проти України

Центр протидії дезінформації показав, як окупанти створюють фейки проти України

Укрінформ
Працівники Центру протидії дезінформації при РНБО України знайшли в соцмережах окупантів навчальні матеріали щодо створення фейків проти України.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сторінку організації у Фейсбуці.

Зазначається, що в наведеній статті чітко наводиться як дезінформувати людей і пояснюється той чи інший прийом, посилаючись на знання "української психології".

Чітко виділяються 4 пункти у створенні фейків:

  • Фейк повинен бути банальним. Щоб впливати на широкі шари суспільства, не потрібно придумувати нічого надприродного. Краще додати навіть трохи абсурду. ("Націоналісти в Україні розпинають російських дітей");
  • Фейк повинен мати в собі потужний меседж і залишати простір для власних фантазій. ("Мер - російський шпигун");
  • Фейк має враховувати місцеві особливості. Достовірності йому придає прив'язка до місцевості. ("В селі Іванівка російські танки");
  • Багаторазове повторення. Написане трьома людьми в чаті уже стає істиною. А якщо додати сакральне «Влада всім бреше!», то цей фейк не спростує жоден аргумент.

"В кінці цього «путівника» - чіткий заклик окупантам створювати фейки і поширювати в соцмережах України. Знаходячи подібне на просторах Інтернету, ми хочемо донести всю серйозність і масштаб інформаційної війни", - зауважили в Центрі протидії дезінформації. 

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-