Посольство в Австрії опублікувало алгоритм дій для біженців з України

Посольство в Австрії опублікувало алгоритм дій для біженців з України

Укрінформ
Посольство України в Австрії опублікувало алгоритм дій для українців, які прибувають до Відня, рятуючись від війни.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії з посиланням на посольство.

Усім прибуваючим до Відня, посольство радить діяти за таким алгоритмом:

1. Зверніться в Гуманітарний центр прибуття, Sport & Fun-Halle Leopoldstadt ( 2й район Відня) за адресою Engerthstrasse 267-269, 1020 Відень (працює цілодобово кожен день).

На місці надаються:

- Перша медична допомога;

- Пошук тимчасового житла (наразі тривалістю до 5 діб);

- Медична та психосоціальна допомога;

- Харчування та напої;

- Тестування на коронавірус;

- Допомога засобами гігієни та іншими речами першої необхідності.

2. Протягом перших днів перебування у Відні зверніться до Реєстраційного та консультаційного центру, Austria Center Vienna за адресою Bruno-Kreisky-Platz 1, 1220 Відень (працює з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 18:00).

На місці буде проведено реєстрацію, надано юридичну консультацію та інформацію щодо подальших дій для потенційного довготермінового перебування в Австрії, у тому числі у плані соціального захисту та іншої допомоги.

Також варто знати, що на головному залізничному вокзалі Відня (Hauptbahnhof) створено інформаційний пункт від гуманітарної організації Caritas.

Наразі особи, які прибувають з України, можуть користуватися Федеральними залізницями Австрії (ÖBB) та громадським транспортом у Відні (Wiener Linien) безкоштовно та за наявності посвідчення особи.

У разі відсутності у біженців паспорта громадянина України для виїзду за кордон або закінчення його строку дії, слід звертатися до консульського підрозділу Посольства України в Республіці Австрія за адресою: 1180 Відень, Naaffgasse 23. Додаткова інформація щодо пов’язаних з паспортом питань – за посиланням.

Біженці з України також можуть знайти детальнішу інформацію щодо питань, які їх цікавлять, на сайті міста Відень. У спеціальному розділі українською мовою є інформація про в'їзд до Австрії та пересування країною, отримання медичної допомоги, продуктів харчування та речей першої необхідності, пошук житла та інші питання.

Допомогу, консультації та підтримку українцям, які потребують допомоги і захисту в Австрії, також надає Федеральне агентство з прийому і підтримки. Телефон "гарячої лінії": +43 1 2676 870 9460.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вторгнення російських військ в Україну вже два мільйони людей залишили країну, рятуючись від війни.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-