Гуманітарні коридори з Маріуполя та Волновахи погодили за посередництва Червоного Хреста

Гуманітарні коридори з Маріуполя та Волновахи погодили за посередництва Червоного Хреста

Укрінформ
Між Україною та Росією досягнуто домовленості про створення гуманітарного коридору у двох напрямках - Волноваха та Маріуполь, маршрути погодили за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми погодили, за посередництва Міжнародного комітету Червоного Хреста, маршрути, як буде відбуватися рух колони, як буде відбуватися завезення гуманітарних вантажів цим каналом, і отримали підтвердження від російської сторони", - сказала урядовець.

За її словами, першим маршрутом - Маріуполь-Нікольське-Розівка-Більмак-Погоги-Оріхів-Запоріжжя - планується вивезти близько 200 тисяч людей. За маршрутом Волноваха-Валер'янівка-Новоандріївка-Кирилівка-Вугледар-Покровськ-Запоріжжя влада планує евакуювати понад 15 тисяч осіб.

Верещук додала, що Червоний Хрест забезпечує гарантію режиму припинення вогню.

"Червоний Хрест буде присутнім і буде на чолі колони, яка буде рухатися за вказаними маршрутами", - сказала вона.

Раніше керівник Донецької ОВА Павло Кириленко поінформував, що у Маріуполі 5 березня з 9:00 до 16:00 буде встановлено режим тиші, розпочинається евакуація мирного населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-