У перемогу України над РФ вірять 82% громадян

У перемогу України над РФ вірять 82% громадян

Опитування
Укрінформ
У перемогу України у війні над Росією вірять 82% українців, 8% – не впевнені в цьому, а 10% – не змогли відповісти.

Про це свідчать результати опитування, проведеного дослідницькою компанією Gradus Research, передає Укрінформ.

На думку українців, запорукою перемоги є міць Збройних сил України (так вважають 63% респондентів) та згуртованість і спротив українського суспільства (61%). Військову допомогу країн Заходу назвали 58% опитаних, а подальше посилення санкцій, що накладені на Російську Федерацію країнами світу, – 49%.

При цьому 77% опитаних вважають, що наслідком війни для нашої країни буде те, що Україна стане сильнішою, для Росії – світова ізоляція (70%) і підірвана економіка (65%).

ЗСУ – це інституція, до якої населення має найбільший рівень довіри (63%). На другому місці опинився Президент Володимир Зеленський (54%), а на третьому – волонтерські організації (39%).

Найпоширенішою емоцією, яку відчувають українці через війну Росії проти України, є гнів (62% опитаних), далі йдуть напруження (38%), страх (35%), роздратування (26%) і розчарування (17%).

У тому, що Україна здатна відбити напад РФ, переконана більшість у всіх регіонах країни.

Найкращим результатом перемовин респонденти вважають мир на умовах України (47%) або принаймні відвід російських військ з української території (37%). Мир на умовах Росії згоден прийняти лише 1% опитаних.

Більшість українців вважають винними у війні керівництво РФ (46%), і ще 40% вважають, що винні всі разом: керівництво, політичні еліти і народ країни-агресора.

Для 72% українців з початком війни життя змінилося докорінно, при цьому 13% покинули своє постійне місце проживання.

Опитування проводилося 28 лютого – 1 березня 2022 року методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. У ньому взяли участь 2144 респонденти віком 18-60 років з міст, населення яких становить понад 50 тисяч. Дослідження репрезентативне за статтю, віком, розміром населеного пункту та регіоном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-