Рада обмежила колаборантам доступ до виборів, військової служби та держтаємниці

Рада обмежила колаборантам доступ до виборів, військової служби та держтаємниці

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила зміни до законодавства щодо забезпечення відповідальності осіб, які здійснювали колабораційну діяльність.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Апарату ВРУ, відповідний законопроєкт №5143 ухвалено в цілому на засіданні парламенту в четвер.

Так, закон передбачає обмеження доступу до виконання окремих функцій, пов’язаних із здійсненням виборів усіх рівнів, а також доступу до військової служби та допуску до державної таємниці для осіб, які співпрацювали з державою агресором, її окупаційною адміністрацією та/або її збройними чи воєнізованими формуваннями.

Крім того, законом встановлено додаткові правові підстави для ліквідації політичних партій, громадських, благодійних чи релігійних організацій, професійних спілок та громадських формувань з охорони громадського порядку та державного кордону, уповноважені особи яких здійснювали таку співпрацю.

Як повідомлялося, Верховна Рада України 3 березня провела пленарне засідання, на якому було ухвалено 14 законів та одну постанову. Засідання не транслювалося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-