ЄСПЛ призупиняє розгляд справ проти України

ЄСПЛ призупиняє розгляд справ проти України

Укрінформ
Європейський суд з прав людини призупиняє розгляд справ проти України, часові обмеження, які раніше були визначені для дій України у поточних справах, також будуть призупинені.

Про таке рішення Суду йдеться у пресрелізі ЄСПЛ, передає Укрінформ.

Зокрема, йдеться про наступні заходи, які будуть застосовані внаслідок російської військової агресії в лютому 2022 року до справ, у яких Україна є урядом-відповідачем або урядом-заявником:

Усі нові заяви, які подані проти України та надходять до Суду, будуть зареєстровані для подальшого розгляду. Тим не менш, запити про вжиття тимчасових заходів щодо України продовжуватимуть оброблятися;

Загального продовження шести/чотиримісячного періоду у справах не буде;

У випадках, коли матеріали справи готові до ознайомлення, рішення та вироки продовжуватимуть приймати. Однак у базі даних Hudoc нічого не буде опубліковано, а сторони не будуть поінформовані до подальшого повідомлення (Hudoc надає доступ до практики Європейського суду, його рішень, ухвал — ред.);

Нові терміни у справах встановлювати не будуть. Усі терміни, які вже діють у справах, що знаходяться на розгляді, будуть призупинені до подальшого повідомлення;

Також не буде і загального продовження тримісячного строку для клопотань про передачу справ до Великої палати Суду.

Зазначається, що ці заходи ЄСПЛ ухвалив у контексті війни в Україні та після запиту, отриманого від українського уряду 24 лютого 2022 року , «призупинити розгляд усіх заяв проти України до подальшого повідомлення».

У разі необхідності голова Суду може дозволити виключення з цих заходів.

Щодо кореспонденції Суду, повідомляється, що вхідна кореспонденція оброблятиметься у звичайному порядку, а вихідна - надсилатиметься лише з метою інформування сторін та за умови, що в Україні діють поштові та Інтернет-послуги.

24 лютого Москва завдала ударів по Україні та розпочала війну. На всій території України запроваджено воєнний стан. Оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-