У Росії з португальського корабля зняли українського моряка, з ним немає зв'язку – МВС

У Росії з португальського корабля зняли українського моряка, з ним немає зв'язку – МВС

Укрінформ
Українського моряка Вадима Ігнашева росіяни зняли прямо з португальського корабля у Владивостоці, з ним уже два дні нема зв'язку. 

Як повідомляє Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив радник голови МВС Антон Геращенко.

Він уточнив, що це інформація від моряка Максима Коржа, 3-го помічника капітана торговельного судна, яке зараз знаходиться в Маямі.

«Максим - громадянин України, родом із Херсона, тримав зв'язок зі своїм другом та колегою Вадимом Ігнашевим, який знаходився на португальському судні MSC RICCARDA II, IMO: 9449869. Вадим також громадянин України, родом із Херсона. 27:02 на португальське судно, під час зупинки у Владивостоці, прийшла перевірка міграційної служби РФ», - уточнив радник голови МВС України.

Як написав Геращенко, Ігнашеву ставили питання такого характеру: чи вважає він Росію загарбником чи визволителем; чи відносить він себе до якихось угруповань; з чого він узяв, що Росія напала на Україну, чи бачить він себе зі зброєю в руках після приїзду додому, як відноситься до «Правого сектору».

Також росіяни просили моряка показати його Телеграм та цікавилися його татуюваннями.

«Вадима попросили залишити судно та проїхати за інспекцією, він відмовився, інспекція покинула судно. Після чого на корабель прийшли представники спецслужб та силою забрали Вадима. З того часу від Вадима не було жодних новин. Останнє повідомлення від Вадима було відправлено 27.02, о 7:00 за Києвом», - уточнив Геращенко.

За його словами, станом на зараз судно Ігнашева все ще перебуває у Владивостоці.

Геращенко підкреслив, що цей випадок є кричущим порушенням усіх міжнародних норм, і зазначив, що він передає цю інформацію в МЗС України для реагування.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок "спеціальної військової операції на Донбасі". Близько 4-ї ранку 24 лютого Росія завдала ударів по Україні і розпочала війну. На всій території України запроваджено воєнний стан.

Фото: vesselfinder.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-