В ООН прогнозують до чотирьох мільйонів біженців з України

В ООН прогнозують до чотирьох мільйонів біженців з України

Укрінформ
Агентство ООН у справах біженців повідомило в суботу, що майже 120 000 осіб перетнули кордон України з сусідніми країнами після російського вторгнення в Україну. 

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє АР.

«Станом на цей час майже 116 000 осіб перетнули міжнародні кордони. Їх кількість може зрости, вона змінюється щохвилини», – сказала Шабія Манту, речниця верховного комісара ООН у справах біженців.

Агентство очікує, що в разі подальшого погіршення ситуації до 4 мільйонів українців можуть перетнути кордон.

Манту сказав, що більшість із них прямує до сусідніх Польщі, Молдови, Угорщини, Румунії та Словаччини, а деякі навіть до Білорусі, звідки частина російських військ увійшла в Україну.

Вона не повідомила відразу подробиць про цифри за країнами, але, безумовно, найбільша кількість прибула до Польщі, де близько 2 мільйонів українців вже влаштувалися працювати протягом останніх років.

Як зазначає видання, уряд Польщі заявив у суботу вранці, що понад 100 тисяч українців перетнули польсько-український кордон за останні 48 годин.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про вторгнення в Україну.

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-