Уряд активізує програму підтримки переселенців - Шмигаль

Уряд активізує програму підтримки переселенців - Шмигаль

Укрінформ
Уряд активізує програму підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема для ветеранів АТО/ООС та добровольців у частині компенсації за житло.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передає кореспондент Укрінформу.

"Уряд активізує програму підтримки переселенців, або внутрішньо переміщених осіб. Українці з окупованих територій Донецької та Луганської областей зможуть отримати різного роду пільги в Україні - від вищої освіти, компенсації за житло до пенсійного забезпечення", - сказав очільник уряду.

За його словами, Кабмін найближчим часом представить додаткові кроки в цьому напрямку.

Читайте також: Як повернутися в Україну з окупації: алгоритм дій для жителів ОРДЛО

Прем'єр-міністр також наголосив, що в цьому році активізовано підтримку ветеранів АТО/ООС - внутрішньо переміщених осіб.

"З ініціативи Президента України уряд спрямовує в цьому році рекордний обсяг фінансування на цю програму, аби всі ветерани з числа ВПО отримали власне житло. Також ми хочемо, щоб ця програма компенсації за житло включала і добровольців з числа ВПО, адже вони так само втратили власні домівки. Рішення про фактичне розширення програми уряд затвердить за поданням Мінветеранів", - сказав Шмигаль.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час звернення до Верховної Ради зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України на засіданні парламенту 1 грудня 2021 року заявив, що 2022 року держава має закрити чергу на житло для всіх ветеранів військового конфлікту на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-