Російські ЗМІ розганяють фейк про «хімічну атаку» на «Стиролі» - Центр стратегічних комунікацій

Російські ЗМІ розганяють фейк про «хімічну атаку» на «Стиролі» - Центр стратегічних комунікацій

Укрінформ
Російські засоби масової інформації поширюють фейк про спробу хімічної диверсії на заводі "Стирол" у тимчасово окупованій Горлівці.

Як передає Укрінформ, про це Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомляє у Телеграмі

"Хімічна атака" може бути одним із фейкових приводів для загострення російської агресії, і про це вже навіть казали в Раді безпеки ООН. І ось, окупаційна адміністрація розганяє фейк про спробу хімічної диверсії на заводі "Стирол": начебто відбувся напад; охоронець поранений; нападники "розмовляли польською мовою", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: ОБСЄ вивчає ситуацію з імовірним витоком аміаку в окупованій Горлівці

У Центрі стратегічних комунікацій зауважили, що про цей кейс розвідка попереджала ще місяць тому. Сам же центр писав про його підготовку наприкінці минулого року.

"Тоді російська пропаганда стверджувала, що вони начебто встановили присутність 120 співробітників американських військових компаній та "резервуари з невстановленим хімічним компонентом". І це наче мало свідчити про підготовку Україною провокацій. Ні тоді, ні зараз доказів, звичайно, не було", - наголосили ву центрі.

Читайте також: В окупованій Горлівці стався витік хімікатів, це може стати приводом для нападу РФ – розвідка

Як повідомлялося, у стрічці російського ТАСС з’явилася інформація про те, що нібито під час спроби проникнення в незаконне утворення на окупованій території Донецької області "диверсійних груп Зборойних сил України" були вбиті двоє "їхніх" людей, а також про "запобігання підриву ємності з хлором на очисних спорудах у районі Горлівки" і "спробу підірвати ємність для зберігання аміаку на заводі “Стирол” у Горлівці”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-