В окупованій Горлівці стався витік хімікатів, це може стати приводом для нападу РФ – розвідка

В окупованій Горлівці стався витік хімікатів, це може стати приводом для нападу РФ – розвідка

Укрінформ
В окуповану Горлівку Донецької області доставлено ємності, із яких через порушення герметичності відбувається витік у повітря хімікатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Фейсбуці.

«Російська окупаційна адміністрація втратила контроль над хімічними препаратами, які завозяться на тимчасово окуповані території України. Хімічне забруднення може призвести до екологічної катастрофи на сході нашої держави. За інформацією воєнної розвідки України, 14 січня в окуповану російськими військами Горлівку на ПАТ «Концерн Стирол» доставлено ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності здійснюється витік у повітря отруйних речовин», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, спричинена діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин та як привід для розширення збройної агресії.

Читайте також: Кремль може влаштувати провокацію, щоб виправдати нове вторгнення в Україну - Білий дім

Як повідомлялося, цього тижня в Європі відбулися численні дипломатичні заходи для обговорення питань європейської безпеки та зниження напруги навколо України, що виникла внаслідок концентрації російських військ поблизу кордонів України та на її тимчасово окупованих територіях. Однак переговори західних країн з Росією завершилися очікувано без зрушень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-