Україна за два-три тижні пройде пік захворюваності на COVID-19 — Ляшко

Україна за два-три тижні пройде пік захворюваності на COVID-19 — Ляшко

Укрінформ
Україна перебуває на піку захворюваності на коронавірусну хворобу, зниження очікується через два-три тижні.

Про це журналістам після Години запитань до уряду у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

"Ми вже його (пік захворюваності - ред.) проходимо, думаю, два-три тижні і ми вже будемо йти вниз, якщо не будуть додаткових непередбачуваних особливостей штаму коронавірусу", - сказав Ляшко.

Міністр додав, що враховуючи особливості штаму Омікрон, можна прогнозувати значне зменшення кількості випадків та госпіталізацій через COVID-19.

Разом з тим, як зауважив міністр, необхідно, щоб вакцинувалося якомога більше людей, оскільки це пов'язано з прийняттям рішення про скасування карантинних обмежень.

Він наголосив, що зараз МОЗ аналізує ситуацію в Данії та Великій Британії, де рівень вакцинації значно вищий, ніж в Україні, та де поступово знімають карантинні обмеження, зокрема, дозволяють відмовитися від маскового режиму.

Читайте також: Смертність від COVID-19 буде високою ще близько двох тижнів - МОЗ

"Ми будемо слідкувати, чи впливає скасування карантинних обмежень на збільшення кількості випадків і госпіталізацій. Оскільки основне завдання карантинних обмежень було не допустити колапсу системи охорони здоров’я. Зараз ми бачимо, що при такій кількості вакцинованих і такої агресивності штаму ризиків для системи охорони здоров’я немає", - сказав Ляшко.

Водночас, за його словами, в Україні має бути вакциновано не менше 70% дорослого населення, що дозволить обійтися без карантинних обмежень при сезонному зростанні захворювань на ГРВІ.

"Наша мета — 70% дорослого населення повним курсом. І бустерна вакцинація для всіх, хто цього потребує. Це дозволить нам з оптимізмом дивитися вперед і не застосовувати карантинні обмеження при подальшому потенційному зростанні, яке прогнозується все ж таки, що хвилі ще будуть, зокрема, на жовтень-листопад 2022 року", - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіли 4 672 198 осіб; одужали – 3 896 009 осіб; летальних випадків – 104 106. За добу 17 лютого в Україні зафіксовано 34 938 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-