Смертність від COVID-19 буде високою ще близько двох тижнів - МОЗ

Смертність від COVID-19 буде високою ще близько двох тижнів - МОЗ

Укрінформ
В Україні смертність від коронавірусу залишатиметься стабільно високою ще близько двох тижнів.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 18 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Смертність - відкладений показник. Показник смертності починає зростати і, відповідно, спадати на 2-3 тижні пізніше, ніж випадки і госпіталізації. Таким чином, зараз в Україні зростає смертність, очікується, що вона буде залишатися стабільно високою ще близько двох тижнів", - уточнив очільник МОЗ.

За його словами, ряд країн Європи мають відмінну систему визначення поняття «ковід-смертей». У Данії це лише смерті не пізніше 30 днів з моменту першого позитивного ПЛР-тесту. В Іспанії та Франції фіксуються тільки лабораторно підтверджені госпітальні смерті. В Англії – на розсуд і висновок лікаря, і результати лабораторного тесту не грають значної ролі.

Ляшко зауважив, що це ще одна причина певного завищення даних по “ковідній” смертності в Україні у порівнянні з окремими європейськими країнами.

Читайте також: Рівненщину можуть вивести з «червоної» зони - Ляшко

"За даними аналітичної бази Оксфордського університету, поточний рівень “ковідної” смертності в Україні є на 9% нижчим, ніж у Польщі та на 11% нижчим, ніж в Іспанії, наприклад"- додав міністр.

Читайте також: У лікарнях України - 26 тисяч пацієнтів з COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, за добу 17 лютого в Україні зафіксували 34 938 нових випадків коронавірусної хвороби. За весь час пандемії в Україні захворіло – 4 672 198 осіб; одужало – 3 896 009 осіб; летальних випадків – 104 106; проведено ПЛР-тестувань – 19 288 823.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-