У лікарнях України - 26 тисяч пацієнтів з COVID-19

У лікарнях України - 26 тисяч пацієнтів з COVID-19

Укрінформ
У закладах охорони здоров'я нині перебувають на лікуванні 26 052 пацієнти з COVID-19.

Про це сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 18 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Станом на сьогодні в закладах охорони здоров'я перебувають на лікуванні 26 052 пацієнти з підтвердженою коронавірусною хворобою. Загалом в закладах охорони здоров'я виділено 72887 ліжок для лікування COVID-19», - зазначив Ляшко.

За його словами, завантаженість ліжок з киснем знижується та становить 37,8% відсотків.

«Україна вже проходить пік захворюваності на COVID-19. Незважаючи на пік нових випадків, це перша хвиля, на піку якої в нас є доступними більш ніж половина ліжок з киснем. Саме вакцинація в Україні вже врятувала вже близько 21,5 тисяч життів. Це означає, що кількість померлих за весь час пандемії вдалося зменшити на 17%», - сказав Ляшко.

Він зазначив, що завдяки вакцинації понад 50% дорослого населення України зараз спостерігаються значно нижчі цифри навантаження на систему охорони здоров’я та “ковідної” смертності.

Ляшко додав, що частота госпіталізацій в Україні зменшилася у 2-3 рази, у порівнянні з Дельта-хвилею. А летальність зменшилася у 4 рази - з 2% до 0,5%.

Читайте також: Рівненщину можуть вивести з «червоної» зони - Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, за добу 17 лютого в Україні зафіксовано 34 938 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. За весь час пандемії в Україні захворіли 4 672 198 осіб; летальних випадків – 104 106.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-