Як українцям з ОРДЛО та Криму вакцинуватися проти коронавірусу – роз’яснення МОЗ

Як українцям з ОРДЛО та Криму вакцинуватися проти коронавірусу – роз’яснення МОЗ

Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я нагадали, що громадяни України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донеччини, Луганщини та у Криму можуть вакцинуватися проти COVID-19 на підконтрольних Україні територіях.

Як передає Укрінформ, про це МОЗ повідомляє у Фейсбуці

“Українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, АР Крим та м. Севастополя, можуть вакцинуватися проти COVID-19 у будь-якому пункті щеплення та центрі масової вакцинації на підконтрольних Україні територіях”, - ідеться у повідомленні.

Крім того, для громадян з тимчасово окупованих територій також працюють пункти та центри вакцинації, розташовані у пунктах в’їзду-виїзду через лінію розмежування у Донецькій і Луганській областях та через адмінмежу у Херсонській області або неподалік від них. Їх перелік можна знайти за посиланням

Запис до таких пунктів відбувається через контакт-центр МОЗ з питань COVID-19 — 0 800 60 20 19.

Читайте також: Ляшко назвав п’ятірку регіонів-антилідерів із вакцинації проти COVID-19

“Оператору необхідно повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що наразі він є тимчасово окупованим), вказати дані та вибрати зручний час і місце проведення щеплення”, - зазначили в міністерстві.

Також записатись можна за допомогою чату на сайті МОЗ.

“Якщо у проведенні вакцинації проти COVID-19 відмовили, то треба звернутися зі скаргою до департаменту охорони здоров'я регіону або до контакт-центру МОЗ з питань COVID-19 за телефоном 0 800 60 20 19. 

Як повідомляв Укінформ, за минулу добу, 16 лютого, в Україні виявлено 33 330 нових підтверджених випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-