Україна потребує солідарності міжнародної спільноти - глава УГКЦ

Україна потребує солідарності міжнародної спільноти - глава УГКЦ

Укрінформ
Україна зараз потребує солідарності міжнародної спільноти.

На цьому наголосив глава Української греко-католицької церкви Блаженнійший Святослав під час онлайн-зустрічі з послами країн Європейського Союзу, акредитованими при Святому Престолі, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу УГКЦ.  

“Україна переживає не лише загрозу військового вторгнення Росії, а й уже не перший рік є жертвою російської пропаганди та дезінформації на міжнародному рівні. Окрім цього, Україна постійно зазнає економічної та політичної агресії”, - зауважив глава УГКЦ.

За його словами, інформаційні атаки РФ зачіпають і релігійне життя України, зокрема щодо нібито «міжрелігійного та міжконфесійного протистояння» у країні. Проте ранкова молитва в соборі Святої Софії у День національного єднання стала “промовистим жестом духовної єдності нашого народу і найвищих представників різних релігій та конфесій", наголосив Блаженнійший.

Читайте також: Єдність в ім'я любові до Батьківщини є виявом справжнього патріотизму - глава УГКЦ

“Дезінформація завдає великої шкоди нашій країні, її репутації, економічному розвитку. Тому я прошу вас бути голосом правди про Україну”, – звернувся до послів предстоятель УГКЦ.

Він наголосив, що Україна зараз “потребує солідарності міжнародної спільноти”, і згадав про нещодавню телефонну розмову з держсекретарем Святого Престолу кардиналом Пароліном та заклик Папи Римського Франциска до Всесвітньої молитви за мир в Україні 26 січня.

Читайте також: Епіфаній: Постійно молимось за зупинення агресора та справедливий мир

“Ми вдячні Святішому Отцеві, дипломатичним зусиллям Святого Престолу, різним єпископським конференціям Європи та іншим міжнародним інституціям католицької церкви за підтримку України та пробудження свідомості міжнародної спільноти. Кожен жест такої солідарності ми високо цінуємо і не почуваємося покинутими”, – зазначив глава УГКЦ.

Посол Валкенбург подякувала Блаженнійшому за зустріч та запевнила у підтримці України з боку дипкорпусу країн Євросоюзу при Святому Престолі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-