Посилений режим роботи поліції можуть продовжити і після 19 лютого

Посилений режим роботи поліції можуть продовжити і після 19 лютого

Укрінформ
У Національній поліції України не виключають, що посилений режим несення служби для працівників поліції буде продовжено і після 19 лютого.

Про це на брифінгу в Укрінформі заявив заступник голови Нацполіції (НПУ) Олександр Фацевич.

«Щодо подальшої роботи Нацполіції – посилений режим поки що введений до неділі включно. Можливо, буде посилений режим несення служби продовжений», - сказав заступник очільника НПУ.

Він наголосив, що наразі дуже велика увага зосереджена на тому, що існують ризики дестабілізації ситуації нашим ворогом.

Читайте також: Під час акції ФОПів біля Ради поліція затримала п'ятьох людей

За словами Фацевича, внутрішній ворог також не спить і можуть бути і провокації, і диверсійні атаки, тощо, «і до цього ми маємо бути готові».

«Своїми діями Нацполіція має вказати, у першу чергу, що ми готові до внутрішніх загроз. І з понеділка у нас 20 тисяч поліцейських, озброєних, у тому числі, автоматичною зброєю, виходять на вулиці міст та містечок, на дорогах», - зазначив він.

Фацевич уточнив, що всі громадяни мають розуміти, що поліція також проводить вибіркові перевірки громадян і транспортних засобів, що це робиться для спокою і безпеки, а також для виявлення злочинних елементів і можливих представників противника, працівників країни-агресора, які можуть бути залучені до диверсійних атак. Водночас він додав, що наразі цих фактів не було підтверджено.

Читайте також: Клименко пояснив, за рахунок чого поліція посилила патрулі

Окремо він зазначив, що правоохоронці перевіряють всі факти, зокрема, можливих незаконних перетинів кордону, у тому числі і у рамках операції «Полісся».

«Ми кожен раз ретельно перевіряємо всі факти, виставляємо наряди, перевіряємо всі повідомлення щодо порушення державного кордону, у першу чергу з території країни-агресора», - сказав заступник голови Нацполіції.

Окремо він поінформував, що наразі Нацполіція проводить підготовчі заходи щодо проведення тактико-спеціальних навчань, на кшталт тих, які нещодавно були у Херсонській області.

Читайте також: На чергування щодоби заступають 5,5 тисячі нарядів поліції - Клименко

«Це все пов’язано з гібридними атаками на нашу державу, розхитуванням ситуації, залученням (до цього – ред.), у тому числі, і іноземних громадян, і громадян країни-агресора, підбурюванням населення, використанням тих чи інших ситуацій, у тому числі, і з захопленням об’єктів критичної інфраструктури тощо», - зазначив Фацевич.

За його словами, підрозділи НПУ, і взагалі структура Міністерства внутрішніх справ буде оперативно реагувати на події на кшталт тих, які були в Україні у 2014 році.

«Щодо любителів «руського мира» і інших – ми таких людей будемо затримувати і притягувати до відповідальності, на всі такі ризики ми будемо оперативно реагувати. Нацполіція і інші підрозділи МВС злагоджені і готові реагувати на всі внутрішні ризики у нашій державі», - зазначив заступник голови Нацполіції.

Як повідомлялося, голова Нацполіції Ігор Клименко заявив, що особовий склад Національної поліції України з 14 по 19 лютого був переведений на посилений режим несення служби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-