Рада планує змінити закони про запровадження карантину

Рада планує змінити закони про запровадження карантину

Укрінформ
Народні депутати ухвалили в першому читанні законопроєкт “Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання запровадження карантину” (№6508).

Рішення підтримали 246 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Документ передбачає, що встановлення карантину на території, яка розташована у межах більш ніж шести областей (у тому числі міст Києва та Севастополя, Автономної Республіки Крим), запроваджується Кабінетом Міністрів за погодженням із Радою національної безпеки і оборони.

Передбачається, що карантин встановлюється на строк, який не перевищує двох місяців. У разі несприятливої епідемічної ситуації Кабмін може ухвалити рішення щодо його продовження.

Законопроєктом пропонується визначити перелік обмежувальних заходів, що можуть тимчасово застосовуватись на період встановлення карантину.

Читайте також: У «червоній» зоні карантину - п'ять областей

Зокрема, протиепідемічні заходи можуть включати: підстави та порядок обов’язкової самоізоляції, перебування особи в обсерваторі (обсервації), госпіталізації до тимчасових закладів охорони здоров’я (спеціалізованих шпиталів); особливі умови в’їзду та виїзду з території, на якій запроваджено карантин; особливі умови і режим пересування населення та господарської діяльності, здійснення пасажирських перевезень, перетину кордону іноземцями та особами без громадянства, відвідування закладів освіти; інші заходи, визначені законом.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 березня 2022 року.

За минулу добу, 16 лютого, в Україні виявлено 33 330 випадків COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-