Наркотики під виглядом реабілітації: ДБР проводить обшуки у п’ятьох містах

Наркотики під виглядом реабілітації: ДБР проводить обшуки у п’ятьох містах

Фото, відео
Укрінформ
Працівники Державного бюро розслідувань проводять обшуки у Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та Дніпрі у справі щодо розповсюдження наркотичних речовин.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

Зазначається, що практично в усіх регіонах країни діяло організоване угрупування, яке видало тисячі рецептів на купівлю ліків, неконтрольоване використання яких часто призводить до фатальних наслідків.

Встановлено, що зловмисники активно працювали з 2014 року під виглядом державної програми з лікування наркозалежних.

Система, яка була покликана допомагати наркозалежним насправді ще більше втягувала молодь у наркоманію та сприяла поширенню у суспільстві цього ганебного явища. За попередньою версією слідства, зловмисники мали зв’язки з високопосадовцями в правоохоронних органах. Ділки у погонах наживалися на людських залежностях і під прикриттям шляхетних намірів без докорів сумління заробляли шалені кошти.

Організатори створили незаконні підприємства, які своєю чергою відкрили наркологічні кабінети у великих містах України. До схеми також були залучені аптеки. За оперативною інформацією, за декілька сотень гривень зловмисники продавали рецепти на 40 таблеток метадону. Потім «покупці» законно отримували метадон і перепродавали його на чорному ринку. Одна точка реалізовувала в середньому до 2-3 тисяч рецептів на місяць.

За попередньою оцінкою, щомісячний обіг нелегального бізнесу міг становити близько 10 млн грн щомісяця.

У межах кримінального провадження 17 лютого відбуваються понад 40 обшуків у Києві, Харкові, Запоріжжі, Одесі та Дніпрі.

Читайте також: «Мисливці за наркотиками»: на чат-бот вже надійшло понад 50 звернень

Обшуки проводяться й у залучених до схеми посадових осіб з-поміж місцевого керівництва правоохоронних органів. Про результати слідчих дій у ДБР обіцяють поінформувати згодом.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МВС в Україні кожен п'ятий підліток пробував хоча б раз наркотики, або щотижня вживає алкоголь, і кожен десятий дорослий стикався з наркотичною залежністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-