Обрання керівництва САП: комісія спробує затвердити переможців 22 лютого

Обрання керівництва САП: комісія спробує затвердити переможців 22 лютого

Укрінформ
Комісія з обрання керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 22 лютого вчетверте спробує затвердити переможців конкурсу.

Як передає Укрінформ, відповідна інформація оприлюднена на сайті Офісу генпрокурора.

Зазначається, що засідання комісії відбудеться о 15-й годині у Тренінговому центрі прокурорів у Києві.

15 лютого один з членів конкурсної комісії Роман Куйбіда написав у Фейсбуці, що п'ятеро її представників (Кос, Навроцький, Куйбіда, Цоцоріа, Фаєрстон) звернулися до голови комісії Катерини Коваль з вимогою призначити цього тижня засідання, аби визначити результати конкурсу.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого засідання комісії не відбулося через відсутність кворуму. Зокрема, двоє членів відмовилися брати участь у засіданні до результатів апеляції на рішення Окружного адмінсуду, яким було визнано нечинним порядок роботи комісії.

Читайте також: Проблеми з обранням керівництва САП впливають на імідж України – Грищук

У грудні минулого року Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив позов колишнього керівника підрозділу детективів НАБУ Олександра Карєєва стосовно скасування порядку роботи конкурсної комісії з обрання керівництва САП. 20 січня комісія оскаржила це рішення ОАСК.

21 грудня комісія за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу. Проте офіційно цей рейтинг затверджений не був.

Серед кандидатів на посаду керівника САП детектив НАБУ Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Читайте також: Квін - членам комісії з обрання керівництва САП: Припиніть слухати корумпованих осіб

Комісія з обрання керівників САП під час останнього засідання 24 грудня не змогла затвердити результат конкурсного відбору, оскільки частина членів не підтримали проєкт такого рішення.

Голова комісії Катерина Коваль заявила, що перед початком оголошення офіційних результатів конкурсу потрібно дочекатися від Офісу генпрокурора результатів спецперевірки - люстраційної перевірки кандидатів, а також відомостей стосовно їх допуску до держтаємниці.

Водночас Укрінформу стало відомо, що Офіс генпрокурора не проводить повторну спеціальну перевірку фіналістів конкурсу до САП Олександра Клименка і Андрія Синюка, оскільки Катерина Коваль звернулася з відповідним проханням передчасно, без належного затвердження рейтингу кандидатів, як того вимагає порядок конкурсного відбору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-