Проблеми з обранням керівництва САП впливають на імідж України – Грищук

Проблеми з обранням керівництва САП впливають на імідж України – Грищук

Укрінформ
Проблеми з обранням керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) впливають як на роботу НАБУ, САП, так і на іміджі держави.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив в.о. керівника САП Максим Грищук, відповідаючи на запитання, на якому етапі перебуває ситуація з обрання керівництва САП.

«Я не зовсім уповноважений коментувати події в комісії, але те, що мені відомо і я відслідковую у ЗМІ, комісія зібралась, однак не в повному складі. Вони навіть не змогли розпочати засідання через те, що не було кворуму. По процесу вони мають визначити переможця, скерувати результати в Офіс генпрокурора. В частині трактування, в який спосіб і на якому етапі це має бути, і за яких умов, це, напевне, комісія скаже... Те, що це точно не додає конструктиву в роботу НАБУ, САП і позначається на іміджі держави – це факт», - наголосив Грищук.

Читайте також: Квін - членам комісії з обрання керівництва САП: Припиніть слухати корумпованих осіб

Як повідомляв Укрінформ, 21 грудня комісія з обрання керівництва САП за результатом конкурсу оголосила рейтинг кандидатів на посаду очільника відомства і його заступника, а також керівника п’ятого відділу. Проте офіційно, рішенням комісії, цей рейтинг затверджений не був.

Відповідно до рейтингу, серед кандидатів на посаду керівника САП детектив Національного антикорупційного бюро Олександр Клименко набрав 246 балів, а прокурор Офісу генпрокурора Андрій Синюк - 229 балів.

Рейтинг на посаду керівника 5-го відділу САП очолив Сергій Савицький з 240 балами.

Читайте також: Конкурсна комісія втретє не змогла затвердити керівника САП

26 січня 2022 року генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що Офіс генпрокурора забезпечить технічне і організаційне функціонування комісії з обрання керівництва САП і не може впливати на її рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-