Для студентів-журналістів підготували онлайн-модуль вправ із медіаграмотності

Для студентів-журналістів підготували онлайн-модуль вправ із медіаграмотності

Укрінформ
В Україні для підготовки студентів-журналістів розробили збірник практичних вправ з інфомедійної грамотності.

Про це повідомила редакторка та упорядниця збірника Галина Будівська під час онлайн-дискусії на тему: «Журналістська освіта та інфомедійна грамотність».

"Ми зараз презентуємо не тільки конструктор вправ, а цілу платформу, цілий сайт, який у нас називається Е-навчання... Хто вже знайомий з нашим сайтом "Академія викладачів журналістики", то, власне, цей сайт є його частиною, і допоможе всім зацікавленим покращувати свої знання, навички, які стосуються медіа, журналістики, цифрової грамотності, медіаграмотності, і всіх цих дотичних сфер", - сказала Будівська.

Вона зазначила, що посібник побудований за принципом конструктора, тобто можна самостійно обрати вправу і тему.

Читайте також: Проєкт "Фільтр" зібрав для учнів і вчителів низку курсів з медіаграмотності

Збірник розроблений колективом авторів, зокрема викладачок журналістики. Він також містить аудіословник, в якому пояснюються важливі терміни та теми, які стосуються проблематики фактчекінгу, журналістських професійних стандартів, перевірки джерел інформації тощо.

«Конструктор вправ» буде доступний у відкритому доступі на освітній платформі Академії викладачів журналістики

Керівниця Національного проєкту МКІП з медіаграмотності «Фільтр» Валерія Ковтун висловила сподівання, що ці напрацювання можна буде використати і на платформі "Фільтру", яка об'єднує найкращі рішення з медіграмотності, а також можна буде просувати такий збірник далі, задля того, щоб якнайбільше людей могли скористатися цими знаннями.

Читайте також: Керівниця проєкту «Фільтр» розповіла про завдання клубів із медіаграмотності

"У нас ще підростають репортери, наші учасники конкурсу з медіаграмотності і журналістських стандартів, які завжди шукають, де більше дізнатися про те, як створювати матеріали, як максимально робити фактчекінг і таке інше. Тому сподіваюся, що ці напрацювання підуть в роботу і будуть корисними для нас і наступного року, коли ми проводитимемо конкурс", - додала вона.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство культури і інформаційної політики планує ввести у школах обов'язкові курси медіаграмотності.

Читайте також: Валерія Ковтун, керівниця Національного проєкту МКІП з медіаграмотності «Фільтр»

У серпні 2021 року МКІП презентувало національний проєкт з медіаграмотності “Фільтр”, ключовою місією якого визначено об’єднання зусиль держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня медіаграмотності та критичного мислення українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-