До Дня єднання в Україні пройде телемарафон – Ткаченко

До Дня єднання в Україні пройде телемарафон – Ткаченко

Укрінформ
У межах Дня єднання, який указом Президента оголошено 16 лютого 2022 року, пройде низка заходів, в тому числі й телемарафон.

Про це на пресконференції в Укрінформі сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Буде цікавий телемарафон. Завтра з 8 до 10 ранку всі телеканали фактично будуть мовити однією картинкою, і з 8 до 10 і з 19 до 22 ми побачимо різних спікерів і державних можновладців, лідерів суспільної думки, волонтерів, які будуть говорити на тему єднання, і в тому числі на тему наративів, які нашу країну будуть об'єднувати”, - сказав Ткаченко.

За словами міністра, в рамках Дня Єднання на всіх адміністративних будівлях буде піднято державний прапор та виконано гімн України.

Окрім цього, серед заходів до Дня єднання - 16 лютого в закладах освіти спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті будуть проведені уроки, присвячені єднанню, а уроки з медіаграмотності — 17-18 лютого.

Серед заходів 16 лютого також пройде молебен за єднання в Софії Київській.

"Ми з держслужбою з етнополітики звернулися до Всеукраїнської ради церков, отримали попередню згоду. Завтра буде молебен в Софії за єднання", - сказав Ткаченко.

Окрім цього, за його словами, за підтримки Держкіно відбудуться покази в кінотеатрах та на телеканалах фільмів українського виробництва.

Читайте також: МКІП створює єдину віртуальну інформаційну платформу «UАразом»

За словами Ткаченка, Міністерство закордонних справ проведе в столицях світу іміджеві заходи, спрямовані на популяризацію України, дипломатичні установи України будуть підсвічені кольорами державного прапору.

Буде також реалізовано проєкт "Книга для зміцнення національної єдності". У постійному режимі проходитимуть брифінги офіційних осіб та представників ЗСУ щодо ситуації на кордоні.

"Момент загрози — це момент єднання, і всі хештеги і прапори можуть допомогти нам відчути лікоть та спину один одного. Це хороший терапевтичний ефект, щоб зрозуміти, що загроза є, але ми знаємо, як на неї відповісти", - наголосив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Кабінет Міністрів затвердив план заходів із відзначення Дня єднання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-