Тариф на лікування онкохворих дітей збільшили – Ляшко

Тариф на лікування онкохворих дітей збільшили – Ляшко

Укрінформ
Національна служба здоров'я збільшила тариф на лікування онкологічних захворювань у дітей.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

"У цьому році ми заклали ще більше коштів на виявлення та лікування онкологічних хвороб, а також збільшуємо тарифи, за якими Національна служба здоров’я оплачує медичні послуги лікарням, які лікують онкохворих дітей. Зокрема, тариф на діагностику та хіміотерапевтичне лікування онкозахворювань у дітей збільшився на 40% (із 90 тисяч гривень у 2021 до 128 тисяч гривень у 2022 році), на діагностику та хіміотерапевтичне лікування онкогематологічних захворювань (лейкемія, лімфома) - на 37%: із 164 тисяч гривень до 224 тисяч гривень”, - сказав Ляшко.

Читайте також: Як уникнути шахрайства при збиранні коштів на лікування онкохворих: у Києві презентували посібник

За його словами, трансплантація кісткового мозку дітям з онкозахворюваннями є безкоштовною. Від початку року проведено 8 таких операцій, а минулого року - 77. МОЗ оплачує лікарням вартість трансплантації у розмірі 1,8 млн грн за родинну трансплантацію та 2,4 млн за трансплантацію з донорським етапом. Ці тарифи покривають витрати на пошук донора та забір клітин, трансплантацію та посттрансплантаційний супровід реципієнта, пояснив міністр.

Він також поінформував, що Міністерство охорони здоров'я через централізовану закупівлю на 100% забезпечує потребу в лікарських засобах для проведення хіміотерапії хворим дітям. Коштом державного бюджету у 2021 році здійснено закупівлю 134 позицій лікарських засобів на суму понад 222 млн грн. У 2022 році за відповідним напрямом планується до закупівлі 139 позицій лікарських засобів та медичних виробів.

Читайте також: В Охматдиті запустили модернізований лінійний прискорювач для лікування онкології у дітей

Про залишки ліків та терміни очікуваних поставок можна дізнатись за допомогою чат-боту на сторінці державного підприємства “Медичні закупівлі України”, додав Ляшко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-