Прикордонники спростовують заборону на в’їзд для росіян призовного віку

Прикордонники спростовують заборону на в’їзд для росіян призовного віку

Укрінформ
Державна прикордонна служба чітко керується нормами законодавства щодо порядку перетину українського кордону, тому інформація про заборону в’їзду для громадян Російської Федерації призовного віку не відповідає дійсності.

Про це в коментарі Укрінформу, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

“Прикордонники чітко керуються нормами законодавства, яке регламентує перетин державного кордону. Щодня десятки іноземців через різні причини отримують відмову у в'їзді в Україну. Хтось через перевищення терміну перебування в нашій країні, хтось через заборону в'їзду, хтось не може підтвердити мету своєї подорожі, хтось не має належних для цього документів, а хтось через ковідні обмеження. Звісно, що серед іноземців є й громадяни РФ та Республіки Білорусь, які, слідуючи в нашу країну, мають дотримуватися умов в'їзду”, - наголосив речник.

Читайте також: Прикордонники спростовують фейк РФ про обмеження виїзду для українців призовного віку

Демченко додав, що у разі, якщо іноземний громадянин може довести мету поїздки, має належні документи, в тому числі COVID-сертифікат, та не порушує правила в’їзду-виїзду, то ніяких перешкод для відвідування України бути не може.

Як повідомлялось, раніше в окремих ЗМІ з'явилась інформація про, начебто, негласну заборону з 10 лютого впускати до України громадян РФ призовного віку, аби уникнути провокацій на території України в період військових маневрів ЗС РФ на кордоні з Україною.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-